Yunet
 

Sport

Pazovčanima komšijski derbi

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 6. jun 2022. • 00:00 •

Pazovčanima komšijski derbi

Za vikend je završeno fudbalsko prvenstvo. U poslednjem kolu Srpske lige Vojvodina, Feniks 1995 slavio je u komšijskom derbiju savladavši Omladinac sa 0:2, dok je utakmica Jedinstvo – Dinamo 1945 završena u korist gostiju 2:5. Feniks 1995 je sezonu završio na 2. mestu, Omladinac je 6. mesto dok će Jedinstvo nakon 14. mesta na tabeli sledeću sezanu igrati u Vojvođanskoj ligi grupa "Jug".

Dunav iz Starih Banovaca je u okviru 30. kola Vojvođanske Lige grupa “Jug” savladao Slogu iz Erdevika sa 2:0, dok je Podunavac u Belegišu slavio nad ekipom Radničkog iz Nove Pazove 1:0. Belegiški Podunavac je zauzeo visoko 2. mesto, Radnički iz Nove Pazove je 9. mesto a Dunav iz Starih Banovaca je jedva izbegao ispadanje u niži rang i zauzeo 12. mesto na tabeli.

U poslednjem kolu Sremske Lige, Jadran iz Golubinaca poražen je u Manđelosu sa 4:3, dok je utamica Napredak – Sremac, igrana u Popincima, završena rezultatom 3:1. Jadran je na 3. mestu na Sremac na 5. mestu Sremske lige. Sloga iz Krnješevaca će i u narednoj sezoni igrati u Opštinskoj ligi Stara Pazova - Inđija gde je ove godina zauzela pretposlednje 7. mesto.

U narednoj sezoni opština Stara Pazova će imati dva trećeligaša Omladinac iz Novih Banovaca i Feniks 1995 iz Stare Pazova, čak četiri četvrtoligaša: Jedinstvo iz Stare Pazove, Radnički iz Nove Pazove, Dunav iz Starih Banovaca i Podunavac iz Belegiša. U petom rangu takmičenja će biti Jadran iz Golubinca i Sremac iz Vojke a Sloga iz Krnješevaca će igrati opštinsku ligu Stara Pazova - Inđija.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena