Yunet
 

Sport

Odbojkašice Gimnazije - pohod na Brazil

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 16. jun 2022. • 00:00 •

Odbojkašice Gimnazije - pohod na  Brazil

Odbojkašice Gimnazije „Branko Radičević“ iz Stare Pazove u martu ove godine ponele su titulu najboljih u Srbiji na školskom državnom prvenstvu i tako se plasirale na svetski šampionat koji se od 19.juna održava u Brazilu.

9 odbojkašica, profesorka fizičkog vaspitanja Ivana Marković kao trener i direktor Gimnazije Miroslav Marković kao šef Delegacije iz Srbije čine odabranu ekipu, koja je spremna za dalek put, nova nadmetanja i nove medalje.

Nakon dvodnevnog leta, staropazovačku ekipu u Brazilu očekuje žreb i raspored takmičenja, u kom učestvuje čak 19 reprezentacija. Foz do Iguazo je grad domaćin u kome će takmičenje trajati do 27. juna.

Osim Saveza za školski sport, najbolje gimnazijalke u državi imaju ogromnu podršku Opštine Stara Pazova, lokalne TO kao i klubova u kojima treniraju.

Titulu najboljih odbojkašica na svetu devojke iz gimnazije su ponele i 2018. godine, kada su u Češkoj postigle istorijski uspeh.Ova generacija sjajnih odbojkašica je uverena da iz Brazila osim lepih uspomena mogu doneti i titulu najbolje školske ekipe na svetu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad