Yunet
 

Sport

Internacionalna trka mira stigla u Staru Pazovu

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 27. jun 2022. • 00:00 •

Internacionalna trka mira stigla u Staru Pazovu

Globalna sportska manifestacija posvećena miru, harmoniji i prijateljstvu među ljudima i narodima sveta “Trka mira” na svom putu kroz Srbiju prati tok Dunava koji je ove godine proglašen Rekom mira odnosno Cvetom mira. U Srbiju je evropski tim Trke mira ušao iz Hrvatske kod Bačke Palanke 25. juna, a trka iz naše zemlje izlazi nakon Negotina 2. jula kada nastavlja put kroz Bugarsku. Na svom putu trkači su prošli i kroz Staru Pazovu.

Duž trase, u svim mestima kroz koja prolazi, trci se pridružuju građani, deca, i slučajni prolaznici. Na taj način upaljena baklja koju trkači nose, a koja simbolizuje ljudske težnje za mirnijim i srećnijim svetom, prelazeći iz ruke u ruku, povezuje ljude sa željom da jednoga dana u svetu vladaju mir, ljubav, sklad i jedinstvo.

Trkače su u Staroj Pazovi dočekala i deca iz KUD Branko Radičević, koja su za kratki predah spremila prigodan program, a pravi užitak bio je gledati učesnike iz Brazila, Mađarske, Engleske i mnogih drugih zemalja kako veselo i simpatično prate korake srpske narodne igre.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena