Yunet
 

Sport

ŽFK "Prave Dame" spreman za nove izazove: U uspešnom timu i dve reprezentativke

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 7. septembar 2022. • 00:00 •

ŽFK

Ženski fudbalski klub “Prave Dame” iz Starih Banovaca prvi je ženski fudbalski klub u opštini Stara Pazova, osnovan 2020. godine koji trenutno broji više od 40 članica uzrasta od 8 do 26 godina. Klub održava treninge na terenima Škole fudbala Vojvodina u Starim Banovcima, a zvanične utakmice igra na terenu FK Podunavac u Belegišu i FK Dunav.

Ove sezone, prave dame takmiče se u Ženskoj razvojnoj ligi “Sever” u okviru koje su 3. septembra odigrale utakmicu protiv ekipe Modoša koju su ubedljivo savladale sa neverovatnih 9:0.

Ono što je novina, a što predstavlja uspešno realizovan cilj postavljen prilikom osnivanja samog kluba, jeste formiranje seniorske ekipe, u okviru koje je klub obogaćen za čak 6 igračica, i to 4 iz Novog Sada, jednu iz Zrenjanina i jednu iz Pančeva.

“U prvoj našoj godini u Seniorskom fudbalu imamo velike ambicije, već ove godine da probamo da uđemo u viši rang, Savezni rang, svesni smo da će biti teško ali nadamo se najboljem. Ekipa je spoj mladosti i iskustva, liga je zahtevna, nemamo previše iskustva i ne znamo kako će to sve izgledati, ali mislim da će na kraju biti dobro”, navodi Predrag Predojević, prvi trener pravih dama.

Neverovatno posvećene igri na travi, vatrene i spretne, mlade fudbalerke dokazuju da je fudbal i te kako primamljiv i ženskoj populaciji. Uz puno ljubavi, truda, talenta i rada Milica Draganić i Milica Marković postale su deo reprezentacije Srbije, te su ove godine ponosno nosile crveno-plavo-beli dres i igrale zvanične UEFA utakmice. “Bila je ovo jedna velika prilika za nas, da pokažemo da smo zaslužile to, sa voljom koju smo donele iz klubova, jer igrati za svoju zemlju najveća je stvar koju igrač u svojoj sportskoj karijeri može da postigne i poželi”, kaže četrnaestogodišnja Milica Draganić. Ona objašnjava i da igrati za reprezentaciju nije lako, jer postoji doza odgovornosti koju nošenje ovog dresa nosi sa sobom.

Druga Milica koja igra u reprezentaciji a prvenstveno u Banovačkom klubu, trinaestogodišnja Milica Marković iz Stare Pazove kaže da su uefine utakmice bile dosta teške ali da kada je u pitanju fudbal njoj ništa nije teško. “Rado idem i na utakmice i na treninge, i ništa mi nije teško, osim pritiska da li ćemo pobediti ili ne. Mnogo volim fudbal da igram i to mi je jedini cilj u životu, da uspem u tome”, kaže ova mlada staropazovčanka.

Između ostalog, treba spomenuti i da je ovaj ženski fudbalski klub lane ostvario vrlo značajan učinak, kada je postao šampion Srbije u Mini Maksi ligi za devojčice i to je samo jedan od uspeha koje su ove mlade sportiskinje zabeležile.

I tako.. Ženski fudbalski klub "Prave dame" niže uspehe i „živi svoj život!“. I to, možemo slobodno reći, veoma uspešno!

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad