Yunet
 

Turizam

Odlična atmosfera na dvodnevnom Festivalu zanatskog piva u Novoj Pazovi

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 25. jul 2022. • 00:00 •

Odlična atmosfera na dvodnevnom Festivalu zanatskog piva u Novoj Pazovi

22.i 23.jula u Novoj Pazovi održan je 2.Festival zanatskog piva. Bogata ponuda najtraženijeg pića tokom leta i hrana koja se odlično slaže uz pivo, kvalitetna muzika i velika posećenost obeležili su obe večeri. Craft proizvođači, kojih ima i straopazovačkoj sredini pokazali su da prednost daju kvalitetu i aromi piva.

13 malih proizvođača zanatskog piva iz cele Srbije predstavilo je u okviru 2. Festivala zanatskog piva u Novoj Pazovi više od 60 vrsta jednog od nastarijih pića na svetu. Posetioci su bili spremni da degustiraju nove arome i stilove ovog napitka.

Uz hladno pivo brojni posetici su imali priliku da uživaju i u gastronomskim specijalitetima slatkim i slanim, koji idu uz ovo piće.

Večeri su upotpunili kvalitetni rok bendovi i dj - evi iz Sombora, Subotice, Novog Sada,Novog Bečeja, Bečeja i Stare Pazove, koji su svirali do posle ponoći na letnjoj pozornici u centru Nove Pazove.

Druge večeri organizovano je i nadmetanje u brzom ispijanju piva. Najbrži od prijavljenih muškaraca bio je Stevan Glavaški iz Bečeja sa 7,8 sekundi , dok je Biljana Bajić iz Beograda pivo ispila za 4,7 sekundi.

Manifestacija je imala i humanitarni karakter - posetioci su mogli da doniraju novac za srećnije i zdravije detinjstvo petogodišnje Tare Đokić iz Nove Pazove kao i za humanitarnu organizaciju Zagrli srcem-Nikola Vulinović, koja pomaže deci oboleloj od karcinoma.

Dvodnevni Festival zanatskog piva je manifestacija koja ima za cilj promociju zanatskog pivarstva i predstavljanje mini i mikro pivara iz cele Srbije i njihovih proizvoda.

Organizator manifestacije je TO opštine Stara Pazova a generalni pokrovitelj Opština Stara Pazova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena