Yunet
 

Turizam

U Surduku održana 29. Fijakerijada

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 26. septembar 2022. • 00:00 •

U Surduku održana 29. Fijakerijada

Juče je u Surduku održana 29. po redu Fijakerijada, jedna od najmasovnijih u Vojvodini. Učešće je uzelo preko stotinu takmičara, a na seoskom igralištu bilo je prisutno više stotina posetilaca i ljubitelja konja.

Pored lipicanera, prisutni su mogli videti i konje frizijske i KWPN rase. Manifestacija je počela prolaskom fijakera kroz selo gde su zajedno sa bratskim konjičkim klubom iz Banatskog Karađorđeva položeni venci palim Surdučanima u II svetskom ratu.

Na početku su prisutne zabavili lokalna kulturno umetnička društva i neizbežni tamburaši uz koju je legenda konjarstva Sima Paunović otpevao himnu konjara. Posebnu atrakciju priredio je konjički klub "Mirela" iz Belegiša upregavši čak šest konja frizijske rase.

Kao manifestaciju od opštinskog značaja, fijakerijadu je otvorio predsednik opštine Đorđe Radinović, dok je pored brojnih gostiju, fijakerijadi prisutvovao i Milan Savić, državni sekretar Ministarstva omladine i sporta.

Takmičari su se nadmetali u kategoriji dvoprega i četvroroprega, a viđena je i revija dvoprega, četvoroprega i petoprega.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad