Yunet
 

Zdravlje

Praznici pred nama pravi epidemiološki izazov

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 5. april 2022. • 00:00 •

Praznici pred nama pravi epidemiološki izazov

Broj pacijenata u staropazovačkoj opštini koji oboljevaju od korona virusa se zaustavio na nižem broju i ne pokazuje tendenciju porasta, što doprinosi stabilnoj epidemijskoj situaciji na lokalu.

Prosečno pet do sedam pacijenata dnevno dobije pozitivan nalaz na kovid 19. Bez obzira na manji broj pacijenata Kovid ambulanta pri Domu zdravlja Dr Jovan Jovanović Zmaj i dalje radi dvosmenski, od 7 do 20 časova. Dnevno bude 50-tak pacijenata, a testiranja se uglavnom rade zbog hospitalizacije u nekom od zdravstvenih centara.

Vakcinacija kao da je stala, već nekoliko meseci interesovanje je slabo.Do sada je podeljeno blizu 63.000 hiljade doza, neko je primio jednu a neko čak četiri vakcine.

Kada je u pitanju stanje obolevanja sličnih gripu, I u staropazovački Dom zdravlja dolaze osobe koje se žale na respiratorne simptome, na kašalj i povišenu temperaturu. Uglavnom se radi o bakterijskim infekcijama, potvrdila je za RTV Stara Pazova direktorka DZ Dr Jovan Jovanović Zmaj Snežana Tabaković.

Stručnjaci upozoravaju na oprez, jer i predstojeći Uskršnji i prvomajski praznici predstavljaju epidemiološki izazov. Preporuka je da se što više boravi napolju, da se prostorije što čećšće provetravaju i da se maska, koja više nije obavezna mera, ipak nosi u zatvorenom prostoru u kom boravi veći broj ljudi, jer pandemiji još uvek nije kraj.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena