Yunet
 

Zdravlje

Skaču brojke novoinficiranih u staropazovačkoj Opštini, 30 procenata testiranih pozitivno

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 27. jul 2022. • 00:00 •

Skaču brojke novoinficiranih u staropazovačkoj Opštini, 30 procenata testiranih pozitivno

Predah između dva talasa covid infekcije jako kratko je trajao.Ponovo dolazimo do brojeva koji upućuju na brzo širenje virusa u populaciji – na lokalu juče je 30 procenata testiranih pacijenata bilo pozitivno.

Jun je bio prilično miran i posle dužeg vremena brojevi vezani za covid 19 svakodnevno su opadali. Međutim jul nam je doneo najnoviji talas infekcije, koja se brzo širi i lako prenosi.

U prvoj polovini juna registrovano je 8 zaraženih, dok se u prvih 15 dana jula taj broj popeo na 166, istakla je za RTV Stara Pazova dr Snežana Tabaković, direktor DZ Dr Jovan Jovanović Zmaj.

Juče je u Kovid ambulanti u Staroj Payovi pregledano oko 70 sugrađana, kod 29 pacijenata nalaz je bio pozitivan. Protekle nedelje zabeleženo je i 5 slučajeva zaraze kod dece sa vrlo blagim simptomima, koja su koronu dobila uglavnom od ukućana.

Lekari i dalje savetuju oprez , posebno na gradskim bazenima i kupalištima, izbegavanje većih okupljanja, nošenje maske, koja je i dalje osnovna preporučena mera .

Vakcinacija se u staropazovačkoj Opštini uglavnom vrši četvrtom dozom, dok interesovanje za prvu dozu vakcine skoro da i ne postoji.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad