tv-backa logo

Isporuka toplotne energije korisnicima u Vrbasu odvija se nesmetano

Društvo

Aleksandar Semakin | 13:04 - 17. 12.

Snabdevanje toplotnom energijom stanova, ustanova i poslovnih objekata u Vrbasu odvija se redovnim tokom od 15. oktobra kada je i zvanično počela grejna sezona. U Javnom komunalnom preduzeću „Standard“, koje je odgovorno za zagrevanje gotovo 1500 korisnika, među kojima je najviše stanova, kažu da su se svi eventualni nedostaci otklanjali u kratkom roku, zahvaujući tome što su remont i tople probe, obavljeni na vreme.

Umesto iz ekološki neprihvatljivog, neekonomičnog i neefikasnog mazuta, Javno komunalno preduzeće "Standard" isporučivaće ubuduće toplotnu energiju dobijenu iz gasa. Pripreme za to su uveliko u toku.

Sistem daljinskog grejanja u Vrbasu čini šest blokovskih kotlovnica i 44 podstanice daljinskog grejanja iz kojih se zagreva oko 80.000 kvadratnih metara stambenog i poslovnog prostora. Grejna sezona traje do 15. aprila, a može se produžiti najduže do 5. maja ukoliko su srednje dnevne temperature niže od 12 stepeni celzijusa. Prema odluci Skupštine opštine Vrbas, isporučilac je dužan da postigne i održava temperaturu od 20 stepeni celzijusa, koja može da varira dva stepena više ili niže.

Tagovi

Društvo