tv-backa logo

Uručena pomoć porodicama palih boraca u opštini Vrbas

Društvo

Aleksandar Semakin | 13:13 - 28. 12.

Predrag Rojević, predsednik opštine Vrbas, Ivor Lukin, član Opštinskog veća, i Jovana Vujtović, pomoćnica predsednika opštine, obišli su nešto više od četrdeset porodica palih boraca i uz želje za dobro zdravlje i sreću u 2021. godini, uručili im jednokratnu finansijsku pomoć i simbolični paket pomoći.

Sada već tradicionalno, sve koji po Zakonu o pravima boraca, invalida i porodica palih boraca ostvaruju pravo na porodičnu invalidninu, ovim malim znakom pažnje rukovodstvo lokalne samouprave podseća da nenadoknadive gubitke i žrtve koje su podneli, Vrbas nije i ne sme zaboraviti.

"Oni su položili živote za slobodnu Srbiju u kojoj danas živimo. U najtežem trenutku, na branik otadžbine stali su čestiti, časni, hrabri i sigurni rodoljubi svoje otadžbine, znajući za koga žive i za koga su spremni da žrtvuju vlastite živote. Iako je prošlo nekoliko decenija od kada su ugašeni životi junaka sa teritorije naše opštine, rane bole i dalje, ožiljci su trajni, dok njihovi herojski podvizi ostaju večno upisani večno u istoriji našeg naroda. Mnogi heroji položili su svoje živote da bi danas mi, svedoci ovog vremena živeli u miru i slobodi, i kao takvu Srbiju sutra predali u amanet svojim potomcima. Te žrtve nisu i ne smeju biti zaboravljene. Prošlost ne možemo promeniti, vreme ne možemo vratiti ali junake tog vremena, Vrbas pamti i pamtiće večno. Simboličnim znakom pažnje želimo da podsetimo da su naša vrata otvorena za rešavanje svih problema sa kojim se susreću porodice palih boraca, u skladu sa našim ingerencijama", istakao je Rojević.

Tagovi

Društvo