tv-backa logo

Dodeljene nagrade Jesenjeg likovnog i literarnog konkursa vrbaske Biblioteke

Kultura

Aleksandar Semakin | 13:41 - 12. 11.

Za učenike svih osnovnih i srednjih škola u opštini Vrbas Odeljenje za decu i mlade Narodne biblioteke "Danilo Kiš", raspisalo je i ove godine Jesenji literarni i likovni konkurs. Najbolje među pristiglim radovima odabrali su u kategoriji likovnog stavralaštva Milijana Radovanović, a u kategoriji književnog stvaralaštva Branislav Zubović.

Nagrade su već po tradiciji bile knjige. Za likovne radove nagrađeni su Nataša Kaljević, učenica II razreda OŠ "Svetozar Miletić", Jagoš Kaluđerović, učenik V razreda OŠ "Bratstvo-jedinstvo" iz Vrbasa, Uglješa Mušikić, koji pohađa VI razred OŠ "20. oktobar" i Vuk Doknić, đak VII razreda , OŠ "Svetozar Miletić". Za literarne radove nagrađeni su Ana Pavićević, maturantkinja Gimnazije "Žarko Zrenjanin", Una Nikolić, učenica VII razreda , OŠ "Vuk Karadžić" Bačko Dobro Polje, Jakov Stepanov, đak VI razreda u OŠ "Svetozar Miletić" i Staša Buila, učenica IV razreda OŠ "Bratstvo-jedinstvo" iz Kucure.

Kako su pisani i slikani u različitima kategorijama, svi radovi su ravnopravni odnosno svaki dobitnik je bio najbolji u svom uzrastu. Prema rečima žirija, svi su pokazali odlično razumevanje teme i odgovorili na nju na originalan način.

Tagovi

Kultura