tv-backa logo

Bušenje novih bunara za stabilno snabdevanje Kucure i Savinog Sela pijaćom vodom

Privreda

Aleksandar Semakin | 12:39 - 21. 12.

Stanovnici Kucure i Savinog Sela na jesen iduće godine mogu očekivati stabilno snabdevanje kvalitetnom pijaćom vodom koja će im se distribuirati sa vodozahvata u Vrbasu. To će se obezediti izgradnjom cevovoda u dužini od 14 kilomatara, a drugi preduslov je bušenje novih bunara na vrbaskom vodozahvatu koje je u toku. Time će se, kažu iz lokalne samouprave, rešiti problem koji godinama tišti građane naseljenih mesta.

Ukupna vrednost investicija je 4 miliona i 200 hiljada evra. Da je to jedna od najvećih i najzahtevnijih investicija u opštini podsećaju i iz Javnog komunalnog preduzeća „Komunalac“ .

Kada je u pitanjeu cevovod ka Kucuri i Savinom Selu, završeno je oko 80 odsto radova. Paralelno sa aktuelnim radovima, u planu je da se postrojenje za distribuciju vode u Vrbasu opremi savremenom tehnologijom.

Gotovo polovina od 15.000 domaćinstava nalazi se u pet naseljenih mesta opštine Vrbas. Plan je da se svi oni u narednim godinama pijaćom vodom snabdevaju iz Vrbasa. Za to će biti potrebno izgraditi još oko 18 kilomatara cevovoda i proširiti kapacitete vodozahvata.

Tagovi

Privreda