tv-backa logo

Odličan uspeh i pregršt medalja na takmičenjima za plivače iz Vrbasa

Sport

Aleksandar Semakin | 11:56 - 23. 11.

Proteklog vikenda održano je prvo, drugo i treće kolo lige Vojvodine u Somboru,Zrenjaninu i Novom Sadu. Ove godine su uslovi bili drugačiji. Da bi se ispoštovale epidemiološke mere, klubovi su se podelili po gradovima i po završetku trećeg kola proglašavali su se najbolji u Vojvodini. PK "Bjelica" Vrbas je učestvovao u prvom kolu u Subotici i osvojio 15 medalja: 6 zlatnih, 5 srebrnih i 4 bronzane.

Osvajači medalja bili su:

Pionirke: Ema Pavljuk- zlato 50m prsno

Kadetkinje: Lenka Kozomora- zlato100m prsno, srebro 100m delfin

Marija Krajinović- zlato 100m ledja, srebro 100m kraul

Boris Hajdu- bronza 100m leđno, štefeta 4x50miks u sastavu Kozomora Lenka, Krajinović Marija , Bajagić Mina, Mandić Mina- bronza

Mlađe juniorke: Nađa Igrački- zlato 200m delfin, bronza 100m delfin

Starije juniorke: Milena Mandić- zlato 200m ledja, srebro 100m ledja

Apsolutna kategorija: Nađa Igrački- zlato 200m delfin, bronza 100m delfin, Milena Mandić- srebro 100m, 200m leđno

Sumiranjem rezultata iz tri kola Plivačkog saveza Vojvodine, PK "Bjelica" Vrbas je osvojio 6 medalja: 1 zlatnu, 4 srebrne i 1 bronzanu. Tri u kadetskoj i tri u juniorskoj konkurenciji. Titulu prvaka Vojvodinena 100m prsno uzela je Lenka Kozomora. Ona je takođe bila bronzana na 100m delfin. Marija Krajinović je osvojila srebrnu medalju na 100m leđno. U konkurenciji mlađih juniora Nađa Igrački osvojila je srebrnu medalju na 200m delfin. U konkurenciji starijih juniora Milena Mandić osvojila je srebro na 100m leđa i bronzu na 200m leđa.

„Po završetku takmičenja iz Plivačkog saveza Vojvodine je stigao dopis da je Lenka Kozomora pozvana u kamp najperspektivnijih kadetskih plivačica. Kamp će biti održan u organizaciji Plivačkog saveza Srbije i Vojvodine na Košutnjaku gde će se tri dana testirati najperspektivniji plivači. Svi ovi rezultati postaju još veći kad se u obzir uzme i činjenica da deca nisu imala treninge u vodi skoro 6 meseci. Sada nam sledi nastavak priprema do državnog prvenstva koje će se održati u Beogradu za tri nedelje“, saopštavaju iz Kluba.

Tagovi

Sport