tv-backa logo

Poseta pokrajinskog sekretara za sport i omladinu opštini Vrbas

Sport

Aleksandar Semakin | 15:44 - 24. 12.

Unapređenje sporta, kroz podršku klubovima i ulaganje u sportsku infrastrukturu, bila je glavna tema posete pokrajinskog sekretara za sport i omladinu, Daneta Baste, opštini Vrbas. Basta se sa saradnicima najpre susreo sa predstavnicima vrbaske lokalne samouprave nakon čega je upriličen obilazak Stadina „Šlajz“, sportskog kompleksa koji je u poslednje vreme bio mesto ulaganja finansijskih sredstava iz Pokrajine.

Ukupna vrednost poslednjih ulaganja u sportske sadržaje stadiona „Šlajz“ je 4 miliona i 200 hiljada dinara, od čega je Pokrajina izdvajila 80 odsto. Dalja investiranja u ovaj kompleks neophodna su da bi se nastavilo sa započetim projektima.

Domaćini su gostima predočili i infrastrukturne probleme koji postoje u Centru za fizičku kulturu „Drago Jovović“, a koji takođe iziskuju značajne finanasije.

Pokrajinski sekretar Basta je na ovoj funkciji tek od nedavno. Svrha njegove posete zato je i bila da se bliže upozna sa stanjem sporta u opštini, a zatim da se u saradnji svih nivoa vlasti, iznađu najodrživija i najefikasnija rešenja i načini njihove realizacije.

Tagovi

Sport