tv-backa logo

Održana sednica Saveta za zdravlje opštine Vrbas

Zdravlje

Aleksandar Semakin | 15:08 - 23. 12.

Članovi Saveta za zdravlje opštine Vrbas održali su treći po redu sastanak u aktuelnom sazivu kako bi razmotrili aktuelna pitanja iz oblasti javnog zdravlja. Na sastanku je predočen izveštaj o radu Saveta u protekloj godini, kao i rad opštinskog Zaštitnika prava pacijenata o ostvarivanju prava u zdravstevnim ustanovama. Ipak, najvažnija tačka ticala se trenutne epidemiološke situacije u opštini.

U rad lokalnog Saveta za zdravlje uključeni su predstavnici lokalne samouprave, gradske apoteke, Doma zdravlja, Opšte bolnice, Centra za socijalni rad, Gerontološkog centra, kao i Crvenog krsta Vrbasa. Posebno je pohvaljen rad volontera ove organizacije.

Savet za zdravlje bio je prilično aktivan u 2020-oj godini, navodi se u izveštaju tog tela. Angažovanošću Saveta, uz podršku opštine Vrbas i zdravstvenih ustanova, nabavljeni su novi medicinski uređaji, uglavnom dijagnostički. Održan je veliki broj predavanja, tribina i edukacija najviše u oblasti zdravstvene preventive. Obelžen je i značajan broj međunarodnih i nacionalnih datuma vezanih za određene segmente zdravlja i zdravih stilova života.

Tagovi

Zdravlje