tv-becej logo

„Činija ljubavi“ – 40 porcija toplog obroka za ugroženu decu

Društvo

Redakcija TV Bečej | 10:49 - 21. 12.

Humanitarna akcija "Činija ljubavi"

Društvo intelektualaca braće Tan iz Bečeja uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice od 20. do 24. decembra organizuje petodnevnu humanitarnu akciju, pod nazivom „Činija ljubavi“, u okviru koje u tom periodu jednom dnevno obezbeđuju 40 porcija toplog obroka ugroženoj deci mešovite nacionalnosti i njihovim porodicama sa teritorije opštine Bečej, koja žive u dubokom siromaštvu i koja svaki dan bukvalno gladuju.

Tibor Halapi prima invalidsku penziju i sam podiže bolesnu ćerku, koja živi sa 70 posto invaliditeta. Ova pomoć im, kaže, veoma mnogo znači.

Organizatori ovom humanitarnom akcijom žele da doprinesu smanjenju poteškoća ovoj deci i njihovim porodicama.

Melinda Mesaroš, predstavnik Pokreta Fokolare istakla je da je pokret u okviru raznih humanitarnih akcija više puta pomogao siromašnima i svima kojima je pomoć bila neophodna. Sa Društom intelektualaca braće Tan saradnja traje od leta ove godine, a želja je da se ona nastavi i ubuduće.

Topli obroci u Spomen kući Tan dele se po unapred utvrđenom spisku, svakog dana od 13 časova do Badnje večeri 24. decembra.

Tagovi

Društvo