tv-becej logo

Štab za vanredne situacije opštine Bečej usvojio nove mere

Zdravlje

Redakcija TV Bečej | 13:43 - 22. 12.

Opština Bečej

Štab za vanredne situacije opštine Bečej doneo je zaključak kojim se ugostiteljskim objektima, uslužnim delatnostima i tržnim centrima produžava radno vreme do 20 časova, od ponedeljka do petka. U ugostiteljskim objektima u toku radnog vremena zabranjena je živa muzika, s tim da u vremenu od 17 do 20 časova nije dozvoljena bilo kakva muzika unutar lokala bez izuzetka.

Zaključkom su, osim kafića, restorana, barova, kladionica, igraonica, obuhvaćeni i kozmetički i frizerski saloni, kao i saloni lepote. Takođe, do 20 časova mogu raditi i sportski objekti - teretane, spa centri, bazeni, fitnes klubovi.

U skladu sa ranije donetim merama, ugostiteljskim objektima je dozvoljeno da obavljaju delatnosti dostave hrane non stop, 24 sata, sedam dana u nedelji, kao i ostalim privrednicima čija je to osnovna delatnost. Takođe, apoteke i benzinske pumpe (delatnost prodaje goriva) mogu da rade non stop, svakoga dana bez ograničenja.

Objekti i ustanove iz oblasti kulture – bioskopi, pozorišta, muzeji i galerije, mogu da rade radnim danima do 20 časova, kao i subotom i nedeljom do 21 čas.

Ordinacije i laboratorije koje pružaju medicinske usluge mogu da rade tokom čitavog dana, uključujući i vikend.

Prodavnice prehrambene industrije, trgovinske radnje, maloprodajni objekti kao i trafike, kiosci i slično gde se po pravilu ne ulazi u objekat prilikom kupovine mogu raditi i radnim danima i vikendom do 21 čas.

Ove mere biće na snazi do petka 25. decembra.

Tagovi

Zdravlje