tv-becej logo

Opština Bečej uvodi mehanizam “Građanske stolice”

Društvo

Zorana Bogdanović | 14:28 - 29. 12.

Potpisivanje sporazuma o unapređenju učešća građana u procesima donošenja odluka

Opština Bečej potpisala je danas Sporazum o unapređenju učešća građana u procesima donošenja odluka, kojim će se aktivirati mehanizam “Građanske stolice”. Bečej je prva lokalna samouprava u Srbiji koja će na ovaj način povećati transparentnost i učešće građana u donošenju odluka.

Sporazum je potpisan između Opštine Bečej, Bečejskog udruženja mladih i Opšteg udruženja preduzetnika Bečej, a njegovo sprovođenje podrazumeva to da građani u Skupštini mogu da postave pitanja o temama koje su na dnevnom redu zasedanja lokalnog parlamenta.

Naredni koran je formiranje koordinacionog tima koji će činiti tri osobe iz reda potpisnika sporazuma.

Predsednik Opšteg udruženja preduzetnika Bečej, Goran Relić kazao je da je lokalna samouprava učinila dosta toga na polju servisa građana, kao i da ovaj sporazum za cilj ima da unapredi poslovni ambijent.

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i programski direktor Transparentnost Srbija, Nemanja Nenadić koji je podsetio da je Opština Bečej prošle godine bila prva na njihovoj rang listi kada je reč o transparentnosti i objavljivanju podataka u vezi sa radom lokalne samouprave.

Tagovi

Društvo