tv-becej logo

Petar Vidović iz Bečeja pokretač akcije „ Drug sa druma“

Društvo

Redakcija TV Bečej | 09:43 - 25. 12.

Petar Vidović, vozač kamiona iz Bečeja

Petar Vidović, vozač kamiona iz Bečeja, pokrenuo je sa svojim kolegama akciju „Drug sa druma“ u okviru koje putem FB grupe prikuplja sredstava za dečje novogodišnje paketiće.

Kaže da je sve krenulo spontano. Čekajući na granici po 10-15 sati, želeo je da nervozu i negativnu energiju preusmeri na nešto pozitivno. Vozeći kamion mnogo puta je imao prilike, da poveze nekog stopera, da čuje različite životne priče, te je u razgovoru sa kolegama, predložio da pokrenu akciju u kojoj će skupiti sredstva za decu stradalih ili obolelih kolega.

Akcija je naišla na veliko interesovanje i razmenom informacija, došli su do broja od 83 paketića za decu stradalih i teško obolelih kolega iz Srbije. Akciji su se pridružile i kolege iz Republike Srpske i prikupili 35 paketića, a onda, kako kaže Petar, sve je krenulo velikom brzinom i prestali su da broje paketiće, jer su prema njegovoj proceni skupili i oko 50 za decu ugroženog materijalnog stanja.

Patar nam je rekao da mu je i cilj rušenje stereotipa o kamiondžijama, a da im se na drumu najviše obraduju deca.

Akcija „Drug sa druma“ imaće pauzu tokom januara, da bi već od februara uz svakodnevnu vožnju nastavili da se bave humanitarnim radom. Inače, ovu godinu završavaju nizom humanitarnih akcija – od prikupljanja paketića, donošenja slatkiša iz svih zemalja i njihovu prodaju putem u humanitarne svrhe, preko akcija za pomoć obolelom kolegi i za dve sestre sa administravtivne granice sa Kosova i Metohije, do pomoći socijalno ugroženoj porodici iz Inđije.

Tagovi

Društvo