tv-becej logo

Otvorena eko-izložba zidnih tanjira ukrašenih narodnim motivima

Kultura

Vukašin Ljubojev | 10:27 - 24. 12.

Izložba zidnih tanjira u Spomen kući "Tan"

Izložba zidnih tanjira otvorena je u Spomen kući „Tan“ u okviru „Međunarodne kolonije eko stvaralaca“, koju je ove godine po peti put organizovalo Udruženje građana „Ekobečej“ u saradnji sa slikarskom sekcijom „Duga“ Mađarskog kulturnog društva „Petefi Šandor“ iz Bečeja.

Učesnici pored tradicionalnih podloga, za svoje kreacije koristili su i recikliran papir, drvo, staru tkaninu, a za farbanje prirodne materijale poput orahovog bajca i soka od cvekle. Na ovaj način želeli su da ukažu na važnost reciklaže u očuvanju čovekove okoline, kazao je Zoltan Kiš, predsednik Udruženja građana “Ekobečej”.

Na izložbi su prisutni razni narodni motivi iz Vojvodine i okoline. Radovi su stigli od članova udruženja iz Bele Crkve, Bezdana, Debeljače, Kovačice, Ostojićeva, Pivnice, Tavankuta, iz Pečuja i Temišvara.

Postavku je, bez prisustva publike i autora, svečano otvorio predsednik sekcije za Poljoprivredu i zaštitu životne sredine, Društvo intelektualaca braće Tan, Viktor Molnar.

Izložba je realizovana uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice.

Zainteresovani građani postavku mogu pogledati do 9. januara u Spomen kući „Tan“.

Tagovi

Kultura