tv-becej logo

U Bečeju za 24 časa prepolovljen broj aktivnih slučajeva zaraze korona virusom

Zdravlje

Redakcija TV Bečej | 11:57 - 23. 12.

Na teritoriji opštine Bečej, po zvaničnim podacima Štaba za vanredne situacije opštine Bečej, u poslednjih 48 sati kod 23 osobe je potvrđeno prisustvo korona virusa, jedna osoba je upućena u bolnicu, a testirano je njih 110.

U kovid ambulanti Doma zdravlja za dva dana urađena su 73 antigenska testa od kojih je 18 pozitivno.

Iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine stiglo je 12 rezultata PCR testova – 5 pozitivnih na Kovid-19.

Uzorkovano je 37 PCR testova i poslato na analizu u Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Ono što je zanimljivo jeste da je od 21. do 22. decembra i više je nego prepolovljen broj aktivnih slučajeva inficiranih korona virusom.

Naime, Štab za vanredne situacije opštine Bečej 21. decembra je saopštio da je prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine, broj registrovanih aktivnih slučajeva zaraženih novim koronavirusom tog dana bio 877.

Dan kasnije, 22. decembra, broj registrovanih aktivnih slučajeva zaraženih Kovidom-19 je 370 – 507 manje nego dan ranije.

Nije u pitanju greška u kucanju prilikom slanja zvaničnih podataka medijima, niti je verovatno da je za jedan dan za 507 umanjen broj aktivnih slučajeva.

Moguće je, međutim, da je glavni problem nedovoljno ažurna evidencija zaraženih i izlečenih, a događa se i to da sa evidencije zaraženih nisu blagovremeno „odjavljeni“ oni kojima je istekla izolacija, ali se nisu javili na kontrolu u kovid ambulantu.

Tagovi

Zdravlje