tv-cink logo

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom- i dalje najizraženiji problem zaposlenja i fizičke barijere

Društvo

Tajana Pijanović Ćurčić | 13:31 - 04. 12.

Tradicionalnim pozdravom „Za nas ima nade dok i vi u to verujete“ predsednica Udruženja obolelih od multiple skleroze Severnobanatskog okruga Slavica Zorić čestitala je Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Prema podacima Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije u našoj državi živi oko 800 hiljada ljudi sa nekim vidom invaliditeta, a oni se svakodnevno susreću sa mnogim poteškoćama od kojih su najizraženiji problem zaposlenja i fizičke barijere.

Naša sagovornica istakla je kako ovo udruženje ima veoma dobru saradnju sa opštinama Novi Kneževac, Kanjiža i Senta, kao i organizacijama Crvenog krsta iz Novog Kneževca, Čoke i Ade. Upravo su zahvaljujući podršci lokalnih vlasti renovirane prostorije „MS kuće“, a u narednom periodu u planu su i sastanci radi unapređivanja položaja osoba sa invaliditetom u našoj opštini.

Ove godine je u udruženju usled epidemiološke situacije izostala svečanost povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, pa tako i održavanje tribina i donatorske izložbe radova članova udruženja. Prema rečima naše sagovornice, korona je uzrokovala određene promene u radu udruženja, ali je naglasila da je u ovoj situaciji ipak najvažnije sačuvati svoje zdravlje i zdravlje svojih bližnjih.

Tagovi

Društvo