tv-cink logo

Novokneževačkim studentima šest hiljada dinara mesečno opštinske stipendije

Društvo

Tajana Pijanović Ćurčić | 11:08 - 16. 11.

Za novokneževačke studente i ove godine iz budžeta opštine opredeljena su sredstva za dodelu stipendija. Iznos od šest hiljada dinara mesečno isplaćivaće se u deset rata, a konkurs za podnošenje prijava otvoren je do 27. novembra.

Pravo na stipendiju imaju svi studenti državnih fakulteta koji se finansiraju iz budžeta države od upisane druge godine do završne godine osnovnih ili master studija, koji pritom redovno upisuju godinu studija i nisu stariji od 28 godina.

Apsolventi, studenti Vojne i Policijske akademije, kao i studenti privatnih fakulteta nemaju pravo na opštinsku stipendiju, a svi uslovi koje kandidat treba da ispuni i spisak potrebne dokumentacije dostupni su na zvaničnom sajtu opštine.

Prema rečima našeg sagovornika, kriterijumi koje kandidati treba da ispune kako bi dobili stipendiju nisu previše strogi, jer im je cilj da što više studenata dobije ovu pomoć, a on se nada da će se određeni broj tih studenata nakon završetka studija vratiti u Novi Kneževac, jer su, kako kaže, mladi obrazovani ljudi budućnost.

Detaljnije o ovoj temi možete pogledati u prilogu:

Tagovi

Društvo