tv-cink logo

U akciji ozelenjavanja "Zasadi drvo" podeljeno 430 sadnica

Društvo

Tajana Pijanović Ćurčić | 11:36 - 11. 12.

Nešto više od 400 sadnica mladog drveća krasiće ulice Novog Kneževca i naselja u opštini zahvaljujući  akciji ozelenjavanja pod nazivom „Zasadi drvo“. Ovu akciju realizuje udruženje „Za bolji Novi Kneževac“ u saradnji sa javnim preduzećem „Vojvodinašume“, sa ciljem ozelenjavanja površina u naseljima i podizanjem svesti o značaju postojanja zelenila. Iz ovog udruženja kažu da su veoma zadovoljni interesovanjem sugrađana za akciju.

Prema rečima direktora javnog preduzeća „Vojvodinašume“ Rolanda Kokaija, ovo preduzeće gazduje na oko 75 odsto šumskih površina u Vojvodini, a područje Severnog Banata, kao pretežno poljoprivredno područje, ima veoma nizak stepen pošumljenosti, te je svaka akcija planskog pošumljavanja i ozelenjavanja dobro došla.

Svim sugrađanima koji su se prijavili dodeljene su sadnice određene vrste, kao i pismeno uputstvo za sadnju i saveti za dalju negu i održavanje. Šumarski inženjeri ovog javnog preduzeća uključeni su od početka projekta i pratiće ceo proces, od procene zemljišta, preko sadnje do daljeg napretka sadnica. Naši sagovornici najavili su slične akcije ozelenjavanja i u budućnosti.

Tagovi

Društvo