tv-cink logo

Završena sanacija objekta domskog odeljenja za stara lica

Društvo

Stevan Babić | 12:27 - 05. 11.

Investicija koju je finansiralo Ministarstvo za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja kao i lokalna samouprava, obuhvatila je radove na sanaciji objekta domskog odeljenja za stara lica a radovi su sprovedeni na celom objektu. Radovi su obuhvatili zamenu podova, ugrađene su i niskozapaljive obloge koje su najadekvatnije za ove ustanove, navodi direktorica Centra za socijalni rad sa domskim odeljenjem Katarina Pavlov.

Putem konkursa za javne nabavke kao izvođač radova angažovana je firma „Baupartner“ iz Kanjiže koja je radove sprovela uspešno i bez većih problema, navodi direktorica ove ustanove.

Trenutni kapacitet doma za stara lica je 40 korisnika ali se u ustanovi nalazi 36 lica. Razlog zbog kojeg dom nije popunjen jeste taj što im nedostaju dodatne sobe za izolaciju gde inače smeštaju korisnike nakon bolničkog lečenja. Po rečima direktorice ove godine su imali dosta investicija, a nadaju se da će i u budućnosti nastaviti sa ovom praksom kako bi svojim korisnicima obezbedili što bolje uslove za boravak.

Tagovi

Društvo