tv-cink logo

Završen Festival kamerne muzike “Tisin cvet”

Kultura

Tajana Pijanović Ćurčić | 13:00 - 27. 10.

Koncertima klavirskog dua koji čine sestre Enike i Noemi Gereg i „Dua Edit“ koji čine violinistkinja Edit Makedonska i harfistkinja Gorana Ćurgus proteklog vikenda završeno je šesnaesto izdanje Festivala kamerne muzike „Tisin cvet“.

Umetnice iz oba dua poznate su novokneževačkoj publici sa ranijih nastupa. Sa pijanistkinjom Enike Gereg  razgovarali smo pred početak koncerta, a ona nije krila svoje uzbuđenje što ponovo nastupa u sali novokneževačke biblioteke.

Ove godine novokneževačka publika imala je priliku da uživa u koncertima eminentnih umetnika kao što su Marija Bajalica, Uki i Anja Ovaskainen, Enike i Noemi Gereg, Edit Makedonska i Gorana Ćurgus, kao i u muzici srpskih kompozitora akademika.

Organizatori kažu da su zadovoljni posećenošću koncerata u uslovima pandemije, a posebno su istakli kao izuzetan uspeh što, zahvaljujući naporima svih koji su učestvovali u organizaciji, nije došlo do prekida kontinuiteta održavanja festivala, te su se zahvalili i publici koja se pridržavala propisanih mera na koncertima.

Tagovi

Kultura