tv-kikinda logo

Predškolska ustanova "Dragoljub Udicki" u Kikindi obeležila 66 godina uspešnog rada

Društvo

Redakcija TV Kikinda | 19:37 - 04. 11.

PU osnovana 4.novembra 1954.godine

Predškolska ustanova "Dragoljub Udicki" obeležila je 66 godina uspešnog rada. Delić svakodnevne atmosfere iz kikindskih vrtića u kojima generacije mališana stiču nove drugare i nova znanja, provodeći nezaboravne trenutke odrastanja, preneli su nam u muzičkom spotu koji je urađen tim povodom.

- Svim zaposlenima čestitam ovaj dan i želim puno zdravlja, sreće i uspeha u daljem radu. Današnji dan ne možemo da obeležimo kao ranije, ali su vaspitači pronašli način, poštujući epidemiološke mere. Vodili smo računa da se grupe ne mešaju, snimatelj nije ulazio u prostoriju, vaspitači su, kao i uvek, nosili maske. Tri grupe dece i divna muzika, daire, zvečke, potrudili smo se da na specifičan način obeležimo današnji dan- poručila je Kristina Drljić, v.d. direktorice kikindske predškolske ustanove.

PU “Dragoljub Udicki” ima 18 objekata koje trenutno pohađa oko 1.000 mališana od ukupno upisanih 1.540. Naša sagovornica napominje da postoji svakodnevna komunikacija sa gradskim Štabom za vanredne situacije i Zavodom za javno zdravlje o preventivnim merama koje se preduzimaju. Zdravlje dece i zaposlenih je na prvom mestu, ističe Kristina Drljić.

Prioritet, kada je uređenje objekata u pitanju, je vrtić “Leptirić” jer po nalogu inspekcije mora da bude saniran. Za radove je neophodno 2,5 miliona dinara i gradska uprava obezbedila je ta sredstva. Objekat će biti završen do kraja godine, a deca iz ovog vrtića na mesec i po dana biće izmeštena u druge objekte.

Predškolska ustanova je uključena u projekat “Nove osnove programa – godine uzleta” koji se realizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvete, UNICEF-om, Filozofskim fakultetom u Beogradu, Zavodom za obrazovanje i unapređenje. Pilot projekat počinje u vrtiću “Miki".

Grad će pomoći tako što će obezbediti štampače, laptop računare, fotokopir aparate u boji. I svi ostali vrtići s vremenom će biti uključeni u ovaj program, a predstavnici UNICEF-a pratiće kako se on odvija.

Tagovi

Društvo