tv-kikinda logo

Kikindske kuglašice na dobrom putu ka Super ligi, u planu gradske vlasti izgradnja kuglane

Sport

Jelena Crnogorac | 12:38 - 23. 10.

Gradonačelnik Lukač na treningu kuglašica

Entuzijazam, upornost i takmičarski duh ne napuštaju kikindske kuglašice ni nakon što su, silom prilika, morale da odustanu od nadmetanja u Super ligi. Bolna tačka su finansije i stalna putovanja na treninge jer u Kikindi nema kuglane. Uprkos tome, i u novoj sezoni, ove sjajne sportistkinje nastavljaju da nižu uspehe u Prvoj ligi Srbije-grupa Vojvodina, a ambicije da se nađu u najvišem rangu takmičenja, gde i pripadaju, ne napuštaju ih.

- Za sada smo druge na tabeli, sa istim brojem bodova kao i "Radnički" iz Novog Sada koje su prvakinje. Nastavak prvenstva očekuje nas 22. novembra kada ćemo se sastati upravo sa tom ekipom, ukoliko se ne desi da to promeni situacija sa koronavirusom, a nadamo se da neće. Planovi su nam Super liga, devojke imaju želju i volju i ja ih podržavam, i potrudićemo se da ponovimo uspeh- kaže Nada Komanov, trener i igračica SU „Kika 0230“.

Kikinđanke vredno treniraju u kuglani Sportskog centra u Novom Bečeju. Tamo ih je posetio gradonačelnik Nikola Lukač, u društvu članova Gradskog veća Milene Živkov i Dragana Pecarskog, kao i predsednika opštine Novi Bečej Saše Maksimovića. Prvi čovek grada ističe da rezultati i uspesi ovih mladih žena zaslužuju iskrene čestitke i podršku.

-Divim im se što se bore za svoj klub i grad. Želim da se zahvalim i rukovodstvu Opštine Novi Bečej što im je omogućeno da treniraju ovde. Mogu da obećam da ćemo ih podržati jer su toliko istrajale proteklih godina i zaslužile da uđu u Super ligu. Imamo nekoliko projekata za kuglane, među njima i za kuglanu u Novim Kozarcima, pa ćemo pokušati da u narednom periodu, u narednih nekoliko godina, izgradimo kuglanu i vratimo kikindsko kuglanje tamo gde i zaslužuje, u najviši rang takmičenja- ukazuje gradonačelnik Lukač. 

Tagovi

Sport