tv-novi-becej logo

„Edufons“ razvio nove programe na polju obrazovanja odraslih

Društvo

Sanja Milenković | 14:38 - 16. 12.

Centar za celoživotno obrazovanje „Edufons“ nedavno je, u okviru projekta “Žene iz ruralnih sredina do održive hrane i poljoprivrede – sveža hrana od farme do stola” pozvao pripadnice lepšeg pola koje spadaju u pomenutu grupu da svoju priču podele sa njima, ali i sa ženama širom Srbije i Evrope koje su uključene u poljoprivredu ili poljoprivredni lanac snabdevanja. Kroz partnerstvo organizacija iz 5 zemalja, Srbije, Grčke, Italije, Austrije, Finske i Slovenije u kojoj je i odobren, septembra ove godine započet je i projekat pod nazivom „Životno obrazovanje – Održive životne veštine“ čija je realizacija planirana u naredne dve godine.

Kako objašnjava, cilj ovog projekta jeste socijalna inkluzija osoba u nepovoljnom položaju i omogućavanje njihovog pristupa akreditovanim stručnim obukama, u kombinaciji sa inovacijama digitalnih praksi, što bi otvorilo mogućnosti za dostupna radna mesta na tržištu rada.

U okviru rada sa mladima razvijen je i program „Osnaži, nauči, vodi, širi“ započet februara 2019. godine.

Ona otkriva da je od marta naredne godine u planu realizacija još jednog projekta namenjenog mladima pod nazivom „Omladinski lideri cirkularne ekonomije“ u koji su, pored Srbije i Belgije, koja je ujedno i nosilac projekta, uključene i Mađarska, Kipar, Slovenija, Italija, kao i dve organizacije iz Grčke. Više o ovoj temi saznajte večeras, od 20 časova, u novom izdanju emisije „Iz mog ugla“.

Tagovi

Društvo