tv-subotica logo

Hronika

Redakcija TV Subotica | 07. 10. 2020.

Uhapšeni osumnjičeni za krivična dela u vezi sa oružjem, drogom i krađom automobila

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici uhapsili su Z. H (1978) i A. H. (1990) iz Subotice zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, neovlašćeno držanje opojnih droga kao i više krivičnih dela teška krađa i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila na području Vojvodine.

Prilikom kontrole osumnjičenih kao i pretresom njihovog stana, policija je u prisustvu zamenika tužioca Višeg javnog tužilaštva u Subotici, pronašla i oduzela 27 stabljika marihuane težine oko osam kilograma kao i manju količinu ove opojne droge. Kod osumnjičenih je pronađeno i sedam kompjuterskih jedinica iz ukradenih vozila, gasni pištolj, dva agregata i veća količina građevinskog alata i materijala.

Osumnjičenima Z. H. i A. H. je određen pritvor.Protiv M. S. (1975), kog koga je policija pronašla dva vozila koje su osumnjičeni ukrali, podneta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivična dela prikrivanje i neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću.

Hronika