tv-subotica logo

Manji broj pregleda, ali i dalje se savetuje oprez

Zdravlje

Redakcija TV Subotica | 14:46 - 04. 01.

Iako su proteklog vikenda imali manje posla, za zaposlene u Kovid ambulantama u Harambašićevoj i u Kumičićevoj ulici još uvek nema opuštanja. U subotu i nedelju imali su po oko 100 pregleda na dan.   Drugog januara bilo je 37, a juče 25 pozitivnih na korona virus. Broj pozitivnih testova iz dana u dan varira, ali  na  bolničko lečenje i dalje se upućuje oko 10 pacijenata dnevno, među kojima su i mlađi i stariji. Kako objašnjava dr Elizabeta Vrana, koordinatorka Kovid ambulante, klinička slika često zavisi i od toga koliko pacijent  ozbiljno shvati situaciju.

Narednih dana  zdravstveni radnici očekuju povećan broj slučajeva, pošto se veliki broj građana, uprkos apelima i preporukama, okupljao tokom 31. decembra na zajedničkim proslavama.

Dr Vrana  kaže da se ne smemo opustiti, jer se ne zna zasigurno da li blagi pad broja pregleda znači poboljšanje situacije, ili je to samo zbog praznika. U Kovid ambulantama lekari i dalje rade u dve smene, svaki dan od 7 do 22 časa, a 7. januara će radno vreme biti skraćeno, do 20 časova.

Tagovi

Zdravlje