Yunet
 

Društvo

Opština Bačka Palanka obezbedila besplatnu pripremnu nastavu učenicima osmih razreda

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 8. april 2022. • 00:00 •

Opština Bačka Palanka obezbedila besplatnu pripremnu nastavu učenicima osmih razreda

Opština Bačka Palanka u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu realizuje projekat „Moja veština, moja šansa“.

Projekat „Moja veština, moja šansa“ namenjen je učenicima osmih razreda sa teritorije opštine Bačka Palanka koji ima za cilj obezbeđivanja besplatne pripremne nastave koja će im omogućiti upis u željene srednje škole.

Kancelarija za mlade Opštine Bačka Palanka će obezbediti prostor za predavače koji će sa njima raditi po onim testovima koje dobiju u zbirci za pripremu male mature. Predmeti su pre svega srpski i matematika iz kojih imaju najveći obim gradiva. Projekat bi se realizovao u periodu od aprila i trajao bi sve do prijemnog ispita.

Nastava će se održavati tokom vikenda u periodu od 09.00 do 11.00 časova. Dvočasovna subotnja nastava predviđena je za srpski jezik i književnost, a nedeljna za matematiku. U slučaju povećanog broja prijavljenih učenika, kao i dopunskih časova predavači će organizovati predavanje i radnim danima.

Tokom realizacije projekta predviđeno je da se jednom mesečno održavaju roditeljski sastanci kako bi se stekao uvid u prisustvo i kompletan rad deteta u smislu zalaganja i aktivnosti na času kao i izrada domaćih zadataka.

Nastava za sve zainteresovane učenike počinje 09. aprila.

Projekat „Moja veština, moja šansa“ ima za cilj obezbeđivanje besplatne pripremne nastave učenicima osmih razreda koja će im omogućiti upis u željene srednje škole.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena