Yunet
 

Društvo

Policajac spasao dečaka obavljajući svoj posao i van radnog vremena

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 11. maj 2022. • 00:00 •

Policajac spasao dečaka obavljajući svoj posao i van radnog vremena

Nezavisni sindikat policije objavio je vest koju prenosimo u celosti:

Dana 08.05.2022 godine policijski službenik PS Bačka Palanka Svetislav Đurica je još jednom pokazao šta znači poziv policijskih službenika koji je častan, pošten i odgovoran.

Navedenog dana kolega Đurica, koji za tri godine odlazi u penziju, je van službe pokazao izrazitu hrabrost spasivši maloletnog Đ.L. iz Gajdobre koji se popeo na metalnu banderu gde je pretrpeo strujni udar i ostao zaglavljen jednom nogom na istoj viseći glavom prema dole.

Svetislav je videvši dečaka kako visi na oko osam metara visine od zemlje i zapomaže u pomoć, instiktivno reagovao i pritekao da mu pomogne. Popeo se na banderu, uspravio dečaka i lagano ga spustio na zemlju. U datim okolnostima gde je dečak povređen, dezorjentisan bilo je izrazito teško i naporno, ali je ipak uspeo. Nakon toga je pristiglo i vozilo hitne pomoći DZ Bačka Palanka i prevezlo dečaka na KC Vojvodine u Novom Sadu.

Svetislav je dugogodišnji radnik MUP-a, za tri godine i penzioner, a i član Nezavisnog sindikata policije, kaže da je bio svestan rizika, ali takođe da nije mogao ni kao profesionalac, a ni kao roditelj da ostavi dete koje zapomaže i kome preti svake sekunde opasnost da se noga otpusti i da padne sa osam metara visine čekajući dodatnu pomoć.

Zahvaljujući našem dragom kolegi, njegovoj nesebičnosti, hrabrosti i brzoj intervenciji DZ Bačka Palanka, kao i KC Vojvodine u Novom Sadu, dečak je stabilan i polako se oporavlja.

Nadamo se da će i od strane MUP-a biti prepoznata hrabrost i nesebičan čin našeg kolege.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad