Yunet
 

Društvo

TŠ „9.maj“ domaćin Republičkog takmičenja elektrotehničkih škola Srbije

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 16. maj 2022. • 00:00 •

TŠ „9.maj“ domaćin Republičkog takmičenja elektrotehničkih škola Srbije

XXVI Regionalno takmičenje učenika elektrotehničkih škola Novi Sad je održano 7. maja 2022. godine u Zrenjaninu. Organizatori takmičenja su bili Elektrotehnička i građevinska škola „Nikola Tesla“ZrenjaniniZajednica elektrotehničkih škola Republike Srbije. Domaćin takmičenja je bila Elektrotehnička i građevinska škola „Nikola Tesla“ Zrenjanin. Na takmičenju su učestvovale elektrotehničke škole iz AP Vojvodine.

Među svim učesnicima, najviše učenika iz TŠ „9. maj“ Bačka Palanka se plasiralo na republički nivo takmičenja. Ovo je veliki uspeh nakon konačnog povratka u školske klupe. Učenici su bili veoma zainteresovani za učešće na takmičenju. Kako su bili motivisani i podstaknuti uspesima učenika iz škole koji su se ranijih godina takmičili, a i brojnim uspesima i nagradama koje je škola postizala tokom onlajn nastave, ništa im nije bilo teško. Na kraju se dokazalo da se učenje i trud uvek isplate! Takođe, njihovi profesori su vredno radili sa njima i vodili ih do uspeha.

Učenici Tehničke škole „9. maj“ Bačka Palanka su se takmičili iz predmeta: Osnove elektrotehnike 1, Osnove elektrotehnike 2, Elektronike, Energetske elektronike i Elektronike u energetici.

Iz predmeta Osnove elektrotehnike 1 takmičili su se učenici: Stevan Knežević, Đorđe Kalajdžić, Uroš Augustinov i Marko Segedi. Njihov mentor je bila prof. Silvana Josić. Učenik Stevan Knežević se plasirao dalje, na republički nivo takmičenja.

Iz predmeta Osnove elektrotehnike 2 takmičili su se učenici: Milovan Velimir, Stojan Knežević, Miroslav Turčan i Strahinja Gabrić. Njihovi mentori su bili prof. Janko Hložan i prof. Aleksandra Paravina. Učenici Milovan Velimir i Stojan Knežević su ostavrili plasman na republički nivo takmičenja.

Iz predmeta Elektronika takmičili su se učenici: Luka Nedeljkov, Relja Đorđević, Davor Fodora, Aleksandra Struharik i Stefan Vasiljević. Njihov mentor je bio prof. Slavuj Milić. Luka Nedeljkov i Relja Đorđević su se plasirali na republički nivo takmičenja.

Iz predmeta Energetska elektronika i Elektronika u energetici takmičili su se učenici Jozef Čapanda, Danilo Tordaji i Aleksandar Pavlović. Njihov mentor je bio prof. Slavuj Milić. Sva tri učenika su se plasirala na republički nivo.

XXVI Republičko takmičenje elektrotehničkih škola Srbije ove godine će se održati u Tehničkoj školi „9. maj“ Bačka Palanka 28. maja, kada će škola i Bačka Palanka ugostiti elektrotehničke škole iz cele Republike Srbije.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena