Yunet
 

Društvo

Podrška učenicima u pripremi završnog ispita

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 15. jun 2022. • 00:00 •

Podrška učenicima u pripremi završnog ispita

Za podršku učenicima osmog razreda u pripremi za završni ispit Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, pokrenuli su novi portal eVežbaonica (evezbaonica.zvkov.gov.rs) na kome učenici mogu da rešavaju zadatke i provere svoje znanje.

Portal je kreiran u saradnji sa E-upravom i profesorima sa Matematičkog fakulteta u Beogradu i Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu.

Na portalu učenici mogu pronaći zadatke iz sedam predmeta – srpski jezik/maternji jezik, matematika, fizika, hemija, biologija, geografija i istorija. Zadaci su raspoređeni prema težini na tri nivoa – osnovni, srednji i napredni nivo, a sastavljeni su na osnovu obrazovnih standarda.

Pored zadataka na srpskom jeziku, na portalu se nalaze i zadaci na osam jezika nacionalnih manjina – albanskom, bosanskom, bugarskom, mađarskom, rumunskom, rusinskom, slovačkom ili hrvatskom – te učenici na svom nastavnom jeziku mogu da pristupe eVežbaonici i da odgovaraju na zahteve u zadacima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena