Yunet
 

Društvo

Opština Bačka Palanka među dobitnicima sredstava za unapređenje energetske efikasnosti

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 22. jul 2022. • 00:00 •

Opština Bačka Palanka među dobitnicima sredstava za unapređenje energetske efikasnosti

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović danas je u Smederevskoj Palanci uručila ugovore predstavnicima 38 lokalnih samouprava koje su na javnom pozivu dobile sredstva za ulaganje u povećanje energetske efikasnosti u javne objekte, i poručila da je povećanje energetske efikasnosti nacionalni projekat i posao koji se tiče svih institucija, privrede i građana.

Opština Bačka Palanka dobila je sredstva za unapređenje energetske efikasnosti a sredstva su dobijena za projekat rekonstrukcije zgrade opštine. U ime opštine Bačka Palanka ugovor je potpisao predsednik Skupštine opštine Bačka Palanka Milan Čavić.

Ovo je osmi put da na javnom pozivu država dodeljuje sredstva za povećanje energetske efikasnosti u javnim objektima, a prvi put novac se dodeljuje preko Uprave za finansiranje i podsticanje energetske efikasnosti, koja je u sastavu Ministarstva i osnovana je upravo sa zadatkom da pomaže i javnom sektoru, ali i građanima, da brže radimo na podizanju energetske efikasnosti. Ukupna vrednost projekata koji se sufinansiraju kroz javni poziv je 1,12 milijardi dinara, od čega je 687,6 miliona dinara iz sredstava Ministarstva rudarstva i energetike, preko Uprave, a 436,3 miliona dinara je učešće lokalnih samouprava.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad