Yunet
 

Društvo

Drvar proslavio Dan opštine

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 28. jul 2022. • 00:00 •

Drvar proslavio Dan opštine

27.jula pre 81 godinu u Drvaru je izvedena prva ustanička akcija protiv fašističkog okupatora. I upravo je 27. jul proglašen Danom ove opštine.

Tim povodom, održana je svečana Akademija, kako bi se Drvarčani prisetili slavnih dana, kada su njihovi preci pružili snažan otpor neprijatelju. Obeležavanju su prisustvovali predstavnici institucija Republike Srpske i Srbije.

– Po peti put poslije rata, Opština Drvar obilježava Dan opštine, na Dan ustanka, ujedno i 81. godinu od pokretanja Ustanka u Drugom svjetskom ratu. Poruka građanima: da još mnogo godina dočekujemo u zdravlju u blagostanju – rekla je Dušica Runić načelnica Drvara.

Darija Kisić, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u vladi Republike Srbije, navela je da je Drugi svjetski rat ostao zabeležen kao jedan od najtragičnijih, ali i jedna od najslavnijih etapa u našoj istoriji.

– I u kome je srpski narod, nažalost, podneo veliku žrtvu za slobodu i mir, najveće vrjednosti čovečanstva – dodala je ona.

Ispred opštine Bačka Palanka, obeležavanju Dana opštine Drvar, prisustvovali su pomoćnici predsednika opštine Milan Kraguljac i Velimir Radovanov.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad