Yunet
 

Društvo

Postavljeni bilbordi u okviru projekta „Kontrola komaraca u prekograničnoj blasti 2“

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 3. avgust 2022. • 00:00 •

Postavljeni bilbordi u okviru projekta „Kontrola komaraca u prekograničnoj blasti 2“

Fond „Evopski poslovi“ AP Vojvodine implementira projekat MOS-KROS 2- KONTROLA KOMARACA U PREKOGRANIČNOJ OBLASTI 2, koji je odobren za finansiranje u okviru drugog poziva za podnošenje predloga projekata u Intereg IPA programu prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija 2014-2020, uz finansijsku podršku Evropske unije.

Ukupna vrednost projekta iznosi oko 1 milion evra, a partneri na projektu su Institut za javno zdravlje Vojvodine, Zavod za javno zdravlje iz Sombora, Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije i Fond „Evropski poslovi“ AP Vojvodine.

U okviru projekta jedan od očekivanih rezultata je postavljanje 10 svetlećih reklama (bilborda) za suzbijanje komaraca na teritoriji opštine Novi Sad i Južnobačkog okruga. Veličina bilborda je 100×220 x 16cm, težina 85 kg. Napajanje je isključivo solarno, putem solarnog panela, nema mogućnost priključivanja na električnu mrežu. Bilbordi privlače komarce na ekološki prihvatljiv način u radijusu od 4 km i ventilatorima ih uvlače u zamku iz koje ne mogu da izađu i tu umiru od dehidracije.

Na teritoriji opštine Bačka Palanka postavljena su dva bilborda i to na adresi Milana Janjića bb, kod benta i na adresi ul. Đure Jakšića 4 u Bačkoj Palanci. U skladu sa pravilima i procedurama Programa, bilbord će stajati na navedenim lokacijama pet godina nakon završetka projekta ,,Kontrola komaraca u prekograničnoj oblasti 2 (MOS- KROS 2), HR-RS 253″. Projekat se završava 14.03.2023. godine.

Kupovina i održavanje svetlećih reklama tokom implementacije projekta je finansijski obezbeđena od strane EU i Fonda “Evropski poslovi” APV, te se Fond bavio nabavkom, održavanjem i plaćanjem reklame tokom vremena implementacije projekta. Nakon završetka perioda implementacije projekta, održavanje svetlećih reklama ostaje u nadležnosti Fonda. Štampa reklamnog panela, takođe je iz budžeta projekta.

 

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad