Yunet
 

Društvo

„Kada smo zajedno, jači smo, složni i sigurni“

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 16. avgust 2022. • 00:00 •

„Kada smo zajedno, jači smo, složni i sigurni“

Foto: Opština Bačka Palanka

Deca sa Kosova i Metohije iz opštine Zubin Potok, posetila su danas opštinu Bačka Palanka. Tim povodom održan je prijem u velikoj sali zgrade Skupštine opštine, gde su goste dočekali predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica, predsednik Skupštine opštine Milan Čavić i zamenik predsednika opštine Mita Lačanski. Opštinsko rukovodstvo je deci poželelo doborodošlicu, ugodan boravak uz želju da se ova tradicija nikada ne prekine.

Deca će tokom boravka u našoj opštini obići zgradu Muzeja, imaće organizovano kupanje na bazenu u Gajdobri , a u sklopu boravka planirano je da posete opštine Vrbas i Apatin.

Zahvaljujući dobroj saradnji lokalne samouprave i Udruženja žena „Majčino krilo“, već osmu godinu opštinu Bačka Palanka posećuju deca sa Kosova i Metohije. Ove godine doputovalo je 32 člana različitog uzrasta iz kulturno – umetničkog društva ,,Mokra Gora“ .

„Ovo nije prvi put da deca gostuju ovde, s obzirom da sarađujemo sa kulturno – umetničkim društvom ,,Dr Mladen Stojanović“ iz Mladenova. Uz zahvalnost prijatelju Goranu Krtiniću u ovim ne tako ružičastim danima uspeli smo da deca slobodno odmaraju u bratskoj opštini Bačka Palanka. Meni je najlepši momenat kada pogledam nasmejana lica dece kada borave u vašoj opštini. Ovde su stekli prijateljstva, ne samo u Bačkoj Palanci nego i u Mladenovu i Pivnicama, gde su gostovali. Napravljen je jedan spoj kulture i kulturno – umetničkih programa. ,,Kada smo zajedno, jači smo, složni i sigurni.“ – poručio je pedagog, koreograf i umetnički direktor ansambla ,,Mokra G ora“ i radnik u JP ,,Stari Kolašin“ iz Zubinog potoka, Milovan Miki Velimirović.

 

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad