Yunet
 

Društvo

Potpisani ugovori za dobrovoljno služenje vojnog roka

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 1. septembar 2022. • 00:00 •

Potpisani ugovori za dobrovoljno služenje vojnog roka

Foto: Grad Novi Sad

U organizaciji Centra Ministarstva odbrane Novi Sad upriličena je ceremonija ispraćaja kandidata na dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i vojno-stručno osposobljavanje za rezervne oficire u septembarskom uputnom roku. Tom prilikom 26 kandidata, momci i devojke koji su ispunili sve propisane uslove, potpisalo je ugovore.

Svečanosti je prisustvovao zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić koji je kandidatima čestitao na odvažnosti, hrabrosti i spremnosti da odgovore na poziv Vojske Srbije.

– Ovim gestom ste pokazali koliko istinski volite našu Srbiju, a takav patriotizam zaslužuje svako poštovanje i divljenje. Siguran sam u to da će narednih šest meseci steći veliko i bogato iskustvo, mnogo novih znanja i veština koje će im koristiti, ne samo kao profesionalnim vojnicima, već i u nekim drugim profesijama – izjavio je Milan Đurić i dodao – Očuvanje mira i stabilnosti je imperativ u radu našeg državnog rukovodstva, ali to ne znači da ne treba da imamo snažnu i moderno opremljenu vojsku koja je spremna da reaguje u vanrednim okolnostima, odnosno, u svim situacijama koje ugrožavaju bezbednost ljudi i imovine. Hvala Vojsci Srbije na svemu što čini za svoj narod, a Grad Novi Sad biće uvek tu, spreman da je podrži i doprinese poboljšanju položaja pripadnika snaga bezbednosti.

Budući vojnici će vojni rok služiti šest meseci, u tri faze. U prvoj fazi 1,5 mesec biće u lokalnim Centrima za osnovnu obuku, zatim u drugoj fazi u Centrima za specijalističku obuku i poslednja tri meseca provešće u jedinicama Vojske Srbije. Obuka za rezervne oficire biće realizovana u Vojnoj akademiji u Beogradu. Dok se nalaze na odsluženju vojnog roka, svakog meseca primaće novčane nadoknade, a nakon toga mogu da konkurišu i zasnuju radni odnos u Vojsci Srbije kao profesionalni vojnici.

Načelnik Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Novi Sad potpukovnik Dragan Dimoski pozvao je sve one koji su zainteresovani da se prijave za upućivanje na dobrovoljno služenje vojnog roka u decembarskom roku.

– To mogu da učine dolaskom u neku od naših kancelarija na teritoriji Južno-bačkog upravnog okruga, elektronskim putem preko portala eUprava ili u ekspoziturama JP „Pošta Srbije”- istakao je potpukovnik Dimoski.

 

Izvor: vojvodinauzivo.rs

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad