Yunet
 

Društvo

Opštini Bačka Palanka pripalo prvo mesto na „Danima porodice” u Perlezu

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 6. septembar 2022. • 00:00 •

Opštini Bačka Palanka pripalo prvo mesto na „Danima porodice” u Perlezu

„Dani porodice u Srbiji”, manifestacija koja se po drugi put organizuje u Perlezu, otvorena je 3. septembra uz brojne goste i posetioce i uz učešće skoro 40 gradova i opština iz Srbije, koji su na štandovima predstavili svoje mere pronatalitetne politike i podrške porodici.
Perlez, selo na teritoriji grada Zrenjanina je prošle godine imalo najviše rođene dece i zbog toga nije ni čudno što se manifestacija „Dani porodice“ održava upravo u ovom mestu. Pored predstavnika skoro 40 opština u Srbiji i Pokrajinske vlade, manifestaciji su prisustvovali direktor Vladine kancelarije za Srbe u regionu i rasejanju Arno Gujon i dr Danica Grujičić, a “Dane porodice u Srbiji“ svečano je otvorila Verica Lazić, savetnica Predsednika Republike koja je izrazila zadovoljstvo što je u prilici da se obrati kao izaslanik predsednika Aleksandra Vučića.
„Zadovoljstvo mi je da u ime predsednika budem deo, do sada najveće, manifestacije u Srbiji koja propagira vrednosti porodice, roditeljstva i zajedništva. Zahvaljujući predsedniku Vučiću i njegovoj politici, Srbija je pokrenula populacione mere za podizanje nataliteta s ciljem da se kreiraju uslovi kako bi roditelji lakše donosili odluku da imaju jedno, dvoje, troje pa i više dece, a samim tim i popravili demografsku situaciju u Srbiji. Ovaj dan je odlična prilika da se podsetimo šta je porodica i njen značaj za opstanak društva da podsetimo jedni druge šta znači biti srećno dete koje ima mamu i tatu, brata, sestru, baku i deku i svoje korene. Zato je porodica i dalje stub društva koji moramo negovati, najbolji način da to učinimo jeste da se posvetimo svojoj porodici, da razumemo volimo i podržavamo članove svoje porodice. Samo tako čovek postaje dobar uzor svojim potomcima i pomaže se stasavanju novih generacija koje će nastaviti put koji smo započeli“, istakla je Lazić otvarajući manifestaciju.
Na takmičenju „Moj grad/Opština je moja porodica“ opštine su učestvovale sa svojim pronatalitetnim merama i merama koje se tiču zaštite porodice. Kao najbolja opština koja promoviše porodicu proglašena je opštinaBačka Palanka, drugo mesto pripalo je opštini Knić, Kikinda je osvojila treće, četvrto Sremska Mitrovica, a peto mesto Požarevac.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena