Yunet
 

Društvo

Plan detaljne regulacije opštinskih puteva

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 22. septembar 2022. • 00:00 •

Plan detaljne regulacije opštinskih puteva

Na danas održanoj 117. sednici Opštinskog veća, razmatrano je 9 tačaka dnevnog reda.

Između ostalog, doneto je Rešenje o izmeni rešenja o obrazovanju Saveta za javnu bezbednost opštine Bačka Palanka, gde je došlo do promene člana zbog odlaska u penziju Đorđa Živkova na čije mesto je postavljen Tomislav Đuretić.

Na sednici Veća razmotren je izveštaj o radu Predškolske ustanove „Mladost“ Bačka Palanka za radnu 2021/2022. godinu, koja je prema rečima izvestioca poslovala prema utvrđenom planu i programu. Novi vrtić koji je u izgradnji obezbediće od 150 do 200 dodatnih mesta za decu do 3 godine, čime se nastavlja sa povećanjem obuhvata dece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem a time i proširuje kapacitet predškolske ustanove.

Jedna od tačaka koje su se našle na sednici Veća jeste utvrđivanje Predloga odluke o donošenju Plana detaljne regulacije opštinskih puteva Tovariševo-Parage i Silbaš-Pivnice. Planom detaljne regulacije definisano je da se ne narušava prostorna organizacija mesta, a realizacijom ovog projekta olakšaće se saobraćaj i ostvariti najkraća moguća veza između naseljenih sredina.

Članovi Veća danas su obrazovali i imenovali članove radnih tela za projekat podrške podsticajnom roditeljstvu i razvoju deteta. U pitanju je druga faza projekta „ Podrška lokalnim samoupravama za širenje dobrih politika i prakse podrške roditeljstvu“ u koji je uključena opština Bačka Palanka. Ukupno 11 članova radnih tela koji čine multi-sektorsko telo, radiće na unapređenju postojećih i definisanju novih mera javne politike usmerenih na podršku podsticajnom roditeljstvu i razvoju dece na teritoriji opštine Bačka Palanka.

Na sednici Veća utvrđen je Predlog odluke o oduzimanju nepokretnosti od nosioca prava korišćenja MZ Obrovac, kao i donošenje Izmena programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine Opštine Bačka Palanka za 2022. godinu.

Sva rešenja i predlozi sa današnje sednice Opštinskog veća prosleđene su Skupštini opštine Bačka Palanka na dalje razmatranje i usvajanje.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena