Yunet
 

Društvo

Nezaposleni mladi mogu da se prijave do 31. oktobra za program „Moja prva plata”

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 14. oktobar 2022. • 00:00 •

Nezaposleni mladi mogu da se prijave do 31. oktobra za program „Moja prva plata”

Za učešće u programu „Moja prva plata“ nezaposlene osobe mlađe od 30 godina mogu da se prijave do 31. oktobra ove godine, saopšteno je danas.

Ana Stojanović iz Službe za dualno obrazovanje i obrazovne politike Privredne komore Srbije rekla je da je realizacija programa zbog velikog interesovanja privrede nastavljena i u 2022. godini. „Naš cilj je da kroz ‘Moju prvu platu’ omogućimo privrednim subjektima da reše problem deficita kadrova i, u isto vreme, da podstaknemo zapošljavanje mladih, omogućimo im da u kompanijama steknu prva radna iskustva i dobiju šansu za prvo zaposlenje“, rekla je ona.

Stojanović je navela da se za učešće u ovogodišnjem programu prijavilo 10.313 poslodavaca sa teritorije Srbije, koji su ponudili mesta za ukupno 26.905 mladih praktikanata za 18.006 različitih radnih pozicija“.

Prema njenim rečima, najviše se traže buduće knjigovođe i računovođe, administrativni radnici, programeri, prodavci, inženjeri različitih specijalnosti.

Ona je navela da mladi za taj program mogu da se prijave preko portala mojaprvaplata.gov.rs. Uslov je da nemaju više od 30 godina, da su bez radnog iskustva i da su na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena