Yunet
 

Društvo

Dan oslobođenja grada i Dan opštine Bačka Palanka

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 20. oktobar 2022. • 00:00 •

Dan oslobođenja grada i Dan opštine Bačka Palanka

Dan oslobođenja grada i Dan opštine Bačka Palanka 20. oktobar prilika je da se setimo onih koji su učestvovali u Drugom svetskom ratu bitkama za oslobođenje i položili svoje živote za slobodu. Već po tradiciji delegacija lokalne samouprave: u sastavu zamenik predsednika opštine Mita Lačanski, predsednik Skupštine opštine opštine Milan Čavić i zamenik predsednika SO Bojan Radman i zamenik predsednika opštine Mita Lačanski položili su vence na spomen obeležja palim borcima : na spomen obeležja: dr Mladenu Stojanoviću koje se nalazi u krugu bačkoapalanačkog Doma zdravlja koji nosi njegovo ime, Bazu Stojakovića, na Rusko groblje palim borcima crvene armije i na spomen obeležje Čamac.

Tradicionalno, svake godine 20. oktobra povodom Dana oslobođenja grada i Dana opštine Bačka Palanka održava se Svečana sednica opštine Bačka Palanka na kojoj se dodeljuju oktobarske nagrade- najprestižnije opštinsko priznanje koje su u toku godine svojim radom i zalaganjem zaslužili pojedinci i kolektivi u opštini.

Oktobarska nagrada ove godine dodeljena je u oblasti humanitarnog rada, privrede, društvene i kulturne delatnosti. Veliki rad, trud, zalaganje, humanost i dugogodišnje trajanje zasnovano na borbi za kvalitet, istinske ljudske vrednosti i bolje uslove života- reči su koje opisuju ovogodišnje dobitnike najvećeg opštinskog priznanja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad