Yunet
 

Društvo

Predsednik Šušnica u Neštinu razgovarao o novom mostu

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 8. decembar 2022. • 00:00 •

Predsednik Šušnica u Neštinu razgovarao o novom mostu

Predsednik opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica danas je posetio Mesnu zajednicu Neštin. Tim povodom se zajedno sa predsednikom Mesne zajednice Sinišom Vujasinovićem razgovarao je o novom mostu.

„Ovaj most predstavlja izuzetno značajnu investiciju za Srbiju i Bačku Palanku. Most će olakšati život građanima Neština, a poboljšanje života naših stanovnika je prioritet bez premca za našu lokalnu samoupravu. Povezaće Srbiju sa Republikom Srpskom kao i građanima zapadne Bačke i zato je most projekat od regionalnog značaja.

Posle decenija neispunjenih obećanja, ovaj projekat ulazi u završnu fazu. Radi se projektno – tehnička dokumentacija. Bačka Palanka u ovom poslu nije sama. Nas kao i sve lokalne samouprave u Srbiji podržavaju predsednik Aleksandar Vučić i Vlada RS.

U budžetu Republike Srbije za 2023. godinu za kapitalne investicije su predviđene 463 milijarde. To je pokazatelj da Vlada brine o razvoju svake lokalne samouprave.
Bačka Palanka ima odličnu saradnju sa Vladom Republike Srbije. Uz njenu podršku realizovali smo veliki broj projekata u velikom broju naselja. Nedavno smo uručili 143 ugovora za energetsku sanaciju kuća i stanova. Ta saradnja biće nastavljena i u narednom periodu. Most Bačka Palanka – Neštin je samo jedan od projekata koji svedoči o odlučnosti državnog rukovodstva i samouprave da razvijamo Bačku Palanku. Predviđena je izgradnja mosta ukupne dužine 1.898 metara.

Kao lokalna samouprava izlazimo sugrađanima Neština i Vizića u susret sa plaćanjem izrade pasoša. Ovaj problem bi itekako rešio most. Prva inicijativa je krenula iz Opštine pre 9 godina. Javno preduzeće ,, Putevi Srbije “ u februaru mesecu 2022. godine je, nakon sprovedenog postupka za dodelu ugovora o javnoj nabavci, donelo Odluku da se Ugovor o javnoj nabavci usluga – Projekat za građevinsku dozvolu za izgradnju mosta na Dunavu kod Bačke Palanke sa prilozima – pristupnim putevima dodeli grupi ponuđača. Most nije samo lokalnog karaktera već i regionalnog „- istakao je Šušnica.

Siniša Vujasinović, predsednik MZ Neštin je istakao da su Neštin i Vizić dva sela koja se teritorijalno nalaze u Sremu a administrativno pripadaju Bačkoj Palanci. Najveći problem je taj što meštani Neština i Vizića koji su životno vezani za opštinu Bačka Palanka moraju da pređu četiri granična prelaza da bi došli do centra svoje opštine. Najavljen je ulazak Srbije u Šengensku zonu tako da je režim prelaska i prenošenja osnovnih potreba rigorozan. Radnici rade u Bačkoj Palanci, deca idu u školu,sve administrativne potrebe su u Bačkoj Palanci kao i samo zdravstvo. Od centra Neština do centra Bačke Palanke je samo 9 km.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena