Yunet
 

Društvo

Stanislava Rokvić dobila nagradu za najbolju društveno odgovornu igračku u Srbiji 2022.

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 15. decembar 2022. • 00:00 •

Stanislava Rokvić dobila nagradu za najbolju društveno odgovornu igračku u Srbiji 2022.

Pre više od godinu dana EC „Poletarac“ počeo je sa osmišljavanjem i izradom drvenih edukativnih igračaka koje u svom radu koriste logopedi, defektolozi, pedagozi i psiholozi. Sve igračke su od prirodnog materijala-drveta i ne sadrže nikakve štetne namaze i premaze i time su sasvim bezbedne za korišćenje.

Trenutno je u EC „Poletarac“ u ponudi 9 različitih igračakaod kojih je jedna ove godine poslata na takmičenje za Dobru igračku, igračku sa svrhom 2022 koje organizuje udruženje Žute patalone.

Stručni tim sačinjen od pedagoga, pedijatra, defektologa proglasio je tri najbolje igračke gde se našla i igračka „Šareni prstići“ EC „Poletarac“ iz Bačke Palnake.

Uslov za nagradu bio je da igračka služi dečijem razvoju i da je društveno odgovorna, kao i da je plasirana u Srbiji.

„Čast mi je što sam se za ovo kratko vreme izrade i osmišljavanja drvenih igračaka kao nekom dopunskom delatnošću Poletarca našla u krugu sa tako kvalitetnim proizvodjačima igračaka u Srbiji.Odabirom pravih igračaka pomažemo razvoju deteta a time i čitavog društva. Prepoznavanjem i odlikovanjem igračaka koje razumeju i pomažu dečiji razvoj dajemo primer kako možemo da utičemo na razvoj i dobrobit čovečanstva u celini, izjavila je vlasnica EC „Poleterac“ Stanislava Rokvić.

Takođe je održana i medjunarodna konferencija koju organizuje Institut za nauku, alternativu, kulturu i umetnost INAKU – Skoplje, koju je vodila Valentina Streharski koja je po struci master defektolog. Ona je predstavila sve igračke i ostvarila medjunarodnu saranju sa Makedonijom i Bosnom što će omogućiti izvoz igračaka.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena