Yunet
 

Društvo

„Pažljivkova smotra“ u Bačkoj Palanci

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 13. mart 2023. • 00:00 •

„Pažljivkova smotra“ u Bačkoj Palanci

Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Bačka Palanka realizovao je i drugu fazu projekta „Pažljivkova smotra“, koji je pokrenula Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i u kojem je uzela učešće i opština Bačka Palanka. Opštinska smotra za decu predškolskog uzrasta realizovana je 09. marta 2023. godine, a za učenike prvog i drugog razreda 10. marta 2023. godine i u njoj je učestvovalo oko 120 mališana.

Prema informacijama koje smo dobili od Dušana Tankosića, člana Saveta za bezbednost saobraćaja Opštine Bačka Palanka i koordinatora projekta za opštinu Bačka Palanka, ekipa predškolaca Osnovne škole „Mileta Protić“ iz Tovariševa je pobednik u kategoriji takmičenja za decu predškolskog uzrasta, ekipa Osnovne škole „Zdravko Čelar“ iz Čelareva je pobednik u kategoriji takmičenja za decu uzrasta prvog razreda, a ekipa Osnovne škole „Aleksa Šantić“ iz Gajdobre je pobednik u kategoriji takmičenja za decu uzrasta drugog razreda. Kako je Tankosić istakao, sva deca koja su učestvovala na opštinskoj smotri su kroz zanimljivu igru i takmičenje mogla da čuju šta je to što ih čini bezbednim u saobraćaju. Takmičari koji su predstavljali svoje vrtiće i škole su odabrani od strane Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije prema rezultatima postignutim u prvoj fazi projekta „Pažljivkova smotra“ – školskoj smotri. Pobedničkim ekipama opštinske smotre, koje će predstavljati opštinu Bačka Palanka na regionalnoj smotri, uručene su diplome i prigodni pokloni.

Dušan Tankosić se u ime Saveta za bezbednost saobraćaja Opštine Bačka Palanka zahvalio svim učesnicima u realizaciji druge faze projekta „Pažljivkova smotra“ u opštini Bačka Palanka, posebno Ustanovi „Kulturni centar“ Bačka Palanka na svesrdnoj pomoći prilikom realizacije opštinske smotre, čestitao svim finalistima koji su pokazali izuzetno znanje iz oblasti bezbednosti saobraćaja, što najbolje pokazuju skoro izjednačeni rezultati ekipa, a pobednicima je poželeo sreću na predstojećem regionalnom takmičenju, sve sa ciljem upoznavanja sa osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju, unapređenja svesti i ponašanja dece u saobraćaju i doprinosa smanjenju rizika od mogućih povreda.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena