Yunet
 

Društvo

Iva Škavo – đak generacije OŠ “Desanka Maksimović”

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 13. jun 2024. • 00:00 •

Iva Škavo – đak generacije OŠ “Desanka Maksimović”

U OŠ „Desanka Maksimović“ u školskoj 2023/24. godini , za đaka generacije izabrana je Iva Škavo.

Od prvog razreda osnovne škole Iva se isticala u učenju i vladanju o čemu svedoči Vukova diploma i čitav spisak osvojenih nagrada.

„ Iva je kao učenica bila snažno motivisana da uči i napreduje. Pouzdana i tačna, uvek spremna da svima pomogne, uspešno je obavljala sve zadatke.

Njeno interesovanje za učenje umnogome prevazilazi nivo prosečnog učenika što pokazuje ne samo njen uspeh, nego i njena samostalnost u radu. Pored intelektualnog rada posebnu pažnju posvećuje i svom fizičkom zdravlju. Aktivan je član RK Lavovi sa kojim postiže zapažene rezultate. Bavljenje kolektivnim sportom pomoglo joj je da razvije takmičarski duh i smisao za timski rad ne samo u sportu nego i u životu. Kao društvena i kulturna osoba dobro se snalazi među svojim vršnjacima.

Trudila se uvek punim srcem da ime naše škole predstavi na najbolji mogući način. Rado je učestvovala u mnogim humanitarnim akcijama. Sve ove osobine ukazuju da će potpuno zasluženo biti primljena u srednju medicinsku školu, a koja će biti tek prva stepenica u njenom napredovanju i stručnom usavršavanju.

Nadam se da će naša učenica dostići visoko mesto u nauci koju je odabrala za životno zanimanje. Verujem da će se sećati po dobrim i lepim stvarima svoje osnovne škole. Takođe joj želim puno uspeha i u privatnom životu“, rekla je o Ivi , njena razredna Stojanka Mandić Došlić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena