Yunet
 

Društvo

Još sedam kuća za mlade na teritoriji opštine Bačka Palanka, ukupno 145 kuća za četiri godine

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 14. jun 2024. • 00:00 •

Još sedam kuća za mlade na teritoriji opštine Bačka Palanka, ukupno 145 kuća za četiri godine

Još sedam kuća za mlade na teritoriji opštine Bačka Palanka, ukupno 145 kuća za četiri godine

Bespovratna sredstva za kupovinu kuće s okućnicom u selima opštine Bačka Palanka, dobilo je još sedam mladih porodica i pojedinaca.

Kuće, vredne 8.370.000 dinara, koje su obezbeđene na konkursu Ministarstva za brigu o selu nalaze se u Silbašu, Pivicama, Gajdobri, Mladenovu i Paragama. Vlasnici novih seoskih imanja u pet bačkopalanačkih sela postaće Valentin Ruman, Jelena Mrković, Savo Barišić, Violeta Čizmar, Tatjana Ličina i Slavko Bogdanović, Goja Petrović i Nikolina i Branko Čelić iz Pivnica.

Pravo učešća na konkursu za kupovinu kuća s okućnicom imaju mladi do 45 godina starosti, bilo da su bračni i vanbračni parovi ili pojedinci, a da novi vlasnici deset godina ne mogu otuđiti, izdati u zakup ili ukloniti nekretninu, niti može biti predmet zaloge ili hipoteke.

Ugovore je potpisao zamenik predsednika opštine Bačka Palanka Mita Lačanski, a potpisivanju su prisustvovali i korisnici sredstava. Lačanski je istakao da opština Bačka Palanka nastavlja odličnu saradnju sa Ministarstvom za brigu o selu.

– Raduje nas činjenica da je još sedam mladih porodica i pojedinaca dobilo sredstva za kupovinu kuće s okućnicom. To će im omogućiti da započnu nov život. U aprilu ove godine smo već potpisali ugovore za osam kuća. Sa novih sedam ugovora, u poslednje četiri godine je na teritoriji opštine Bačka Palanka ukupno 145 porodica i pojedinaca obezbedilo kuću s okućnicom preko konkursa Ministarstva za brigu o selu – rekao je Lačanski i podsetio da će se u opštini Bačka Palanka, u okviru saradnje sa Ministarstvom četvrti put zaredom održati manifestacija „Miholjski susreti sela“.

Lačanski ističe da su krajem maja 23 porodice sa troje i četvoro dece sa teritorije opština Bačka Palanka dobile sredstva za adaptaciju stambenog prostora. Novac u iznosu od oko 20 miliona dinara obezbedio je Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demorafiju i ravnopravnost polova.

Ugovore je uručio pokrajinski sekretar Predrag Vuletić u prisustvu predsednika opštine Branislava Šušnice.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena