Yunet
 

Društvo

Menjajmo navike – čuvajmo okruženje da nam bude lepše

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 19. jun 2024. • 00:00 •

Menjajmo navike – čuvajmo okruženje da nam bude lepše

Kupališna sezona na bazenu u Bačkoj Palanci zvanično je počela u petak 14. juna. Visoke dnevne temperature i visok vodostaj Dunava palančane su “preusmerili” na bazen. Cene ulaznica više nego popularne, a napomenimo nisu se menjale godinama. Ležaljke, suncobrani, voda temperature koja osvežava u ove “tropske” dane na početku leta – svi uslovi za uživanje na jednom mestu.

Na scenu tada stupamo mi sa našim starim navikama. I pored kanti za odlaganje smeća koje se nalaze skoro na svakom koraku u 19h kada poslednji kupači odu svojim kućama na bazenu ostaje ružna slika. Kante za smeće poluprazne, a ambalaža od sokova, piva, sladoleda, slatkiša, grickalica… svuda oko ležaljki, oko bazena pa i na stazama koje vode do bazena.

Ljudi smo koji znaju da pohvale kako je neko mesto čisto i uredno, a često zaboravljamo da tome doprinosimo upravo mi. Ako su nam već stvoreni uslovi da omiljeno mesto u letnjoj sezoni bude čisto i uredno, uložimo malo napora, pa svoje smeće prikupimo u jednu kesu i kada krenemo da se kupamo ili kada pođemo kući, tu kesu odložimo u za to pripremljene posude.

Probajte, nije teško, a rezultat je čisto i uredno mesto na kom mi sa našom decom provodimo letnje dane.

Pogledajte slike koje govore šta ostavljamo iza sebe kad pođemo kući sa bazena. Ružno, zar ne.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena